Heerlijk Buiten

Zuidelijk Randpark

Bossen en zwemplassen: voor iedere recreant een heerlijk dagje uit

Het Zuidelijk Randpark ligt tussen Rotterdam en Barendrecht en bestaat uit een aantal bosrijke recreatiegebieden die met elkaar zijn verbonden.

Het Zuidelijk Randpark maakt deel uit van De Blauwe Verbinding, een waterverbinding waarmee schoon water uit de Oude Maas naar de groengebieden van Rotterdam wordt aangevoerd. Langs deze bijzondere 15 km lange groene strook kun je spelen, routes volgen zoals de kanoroute, gebieden ontdekken, vogels spotten, fietsen en nog veel meer. Waar te beginnen? Kijk alvast op het kaartje.

Het Clarabos is zeer geschikt voor families met kleine kinderen. Er zijn leuke speeltoestellen en een niet al te grote zwemplas. Er is ook een natuurplas met stapstenen voor durfals.

Het Vrijenburgbos heeft een grote zwemplas met een speel- en ligweide en een horecaterras.

Lekker wandelen en fietsen kan ook in het Vaanbos en het naastgelegen Kooiwalbos. Bij het water kunnen visliefhebbers hun hengel uitgooien. 

Tussen het Vrijenburgbos en het Clarabos in ligt het gebied Molenstee. Hier staat de 200 jaar oude Pendrechtse molen. Eén van de bezienswaardigheden op het eiland van IJsselmonde. Je kunt er altijd langs en als de molenaar er is kan hij je misschien wel rondleiden. De molen pompt het water van de omliggende vijvers rond en speelt hiermee een belangrijke rol in ‘De Blauwe Verbinding’.

Routes
Fiets-, kano- en wandelroutes vind je op routes. Bij “Rotterdam en omgeving” bekijk je alle folders over IJsselmonde.  

Toegankelijkheid
Honden aan de lijn. Tenzij de borden anders aangeven. In het Vaanbos mag de hond grotendeels los lopen en in het Clarabos is een hondenstrand. Bekijk de kaartjes van alle gebieden voor de mogelijkheden.
Er zijn veel verharde wandelpaden. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl. Bij alle drie de bossen is parkeergelegenheid.

Links
Officieel zwemwater o.a. locaties, zwemwaterkwaliteit tijdens het badseizoen en meldpunt
Alles over vissen Sportvisserij Nederland
Vogelkijkhutten in Nederland
Veilig op het water varendoejesamen

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers