Heerlijk Buiten

Waal en Devel

Open, weids en nog volop in ontwikkeling

Ten noordwesten van Zwijndrecht, ingeklemd tussen de Waal en de Oude Maas, ligt het open en weidse Waal en Devel. Het bestaat uit enkele kleinere gebieden.

In het noorden, vlakbij Barendrecht, ligt De Wevershoek. Een klein natuurgebied met een zwemstrandje dat ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Aan de andere kant van de Waal ligt de Waalbocht waar watersporters terecht kunnen.

Bij de Munnikendevel vind je ’t Weetpunt, een druk bezocht bezoekerscentrum, waar je informatie vindt over vele facetten van de natuur. Ook wordt er veel aandacht besteed aan natuur- en milieueducatie. Hier kun je heerlijk rondje wandelen. 

Op een terp aan de riviertak van de Devel staat het laat-gotische kerkje van Kijfhoek uit 1368. Eén van de bezienswaardigheden op het eiland van IJsselmonde.

Routes
Fiets-, kano- en wandelroutes vind je op routes. Bij “Rotterdam en omgeving” bekijk je alle folders over IJsselmonde.  

Toegankelijkheid
Honden zijn tussen 1 april en 1 oktober op de strandjes niet toegestaan. Bekijk de kaartjes van de gebieden voor mogelijkheden.
In alle gebieden is ruime parkeergelegenheid. Voor de Munnikendevel en het Develbos kun je het beste parkeren bij bezoekerscentrum ’t Weetpunt. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Links
Officieel zwemwater o.a. locaties, zwemwaterkwaliteit tijdens het badseizoen en meldpunt
Alles over vissen Sportvisserij Nederland
Vogelkijkhutten in Nederland
Veilig op het water varendoejesamen
Kinderboerderij Kiboe-hoeve, Zwijndrecht
Voetveren.nl leuke overtocht tijdens uw route, vrienden van de voetveren
Veer Puttershoek, over de Oude Maas 

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers