Heerlijk Buiten

Nessebos

Laarzen aan en wandelen

Het Nessebos ligt ten zuiden van de Rottemeren net boven deelgemeente Prins Alexander. Het is een gevarieerd gebied waar bos, water en moeras elkaar afwisselen. Op de graslanden kom je regelmatig de schaapskudde tegen die zorgt dat het bos niet dichtgroeit. Vanaf de dijk kun je goed een hoogte verschil zien tussen de Nessepolder en het Nessebos. Vroeger was de turf hier van mindere kwaliteit waardoor het niet is afgegraven. Volg via twitter @BoswachterDick over de Rottemeren.

In het Nessebos kun je alleen wandelen. Er is een mooi natuurpad uitgezet met routepaaltjes. Aan de noordkant vind je een oude boomgaard, de bijenstal van het Ambrosius Gilde en het 'Welzijnsbos'.

Routes
Het Nessebos valt onder de routes in de Rottemeren. Bekijk ook de folders met tips en routes over de Rottemeren zoals het Rondje kunst Rottemeren onder “Rotterdam en omgeving”.

Toegankelijkheid 
Door het gebied loopt een half verhard wandelpad, dat minder geschikt is voor mindervaliden. Parkeerplaats is aanwezig. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Toegang met hond
In het Nessebos geldt een hondenverbod.

Links
www.sportvisserijnederland.nl

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers