Heerlijk Buiten

Lage Bergse Bos

Oog in oog met een Schotse Hooglander

Het Lage Bergse Bos ligt ten zuidoosten van Bergschenhoek. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water.

Al wandelend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Zij lopen los in de begrazingsgebieden en zorgen voor een meer natuurlijke ontwikkeling op het eiland.

Centraal in het gebied ligt de entree met een familierestaurant. Daar heb je een mooi uitzicht op de visrijke vijver die dwars door het gebied slingert. Hieraan ligt speelpolder De Bergse Vallei; een walhalla voor kinderen. Zij kunnen klimmen, ravotten, bouwen en lekker vies worden. Met een fluisterboot kun je het water op. En... met en beetje geluk hoor je de bontespecht met zijn snavel tikken in een boom of kun je een karper aan de haak slaan. Volg via twitter @BoswachterDick over de Rottemeren.

Routes
Verschillende routes in het Lage Bergse Bos zoals wandel-, fiets- en kanoroutes vind je in de Rottemeren routes. Bekijk onder “Rotterdam en omgeving” de folders met tips en themaroutes. 

Toegankelijkheid
Ruimschoots parkeergelegenheid aanwezig. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Toegang met hond
Honden zijn bijna overal loslopend welkom met uitzondering van speelpolder De Bergse Vallei waar ze niet zijn toegestaan. Op het eiland waar de Schotse Hooglanders grazen zijn honden aan de lijn alleen op de geasfalteerde paden toegestaan.

Links
www.zwemwater.nl
www.sportvisserijnederland.nl
www.varendoejesamen.nl

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers