Heerlijk Buiten

Hoge Bergse Bos

Walhalla voor de actieve sportbeoefenaars

Het Hoge Bergse Bos ligt ten oosten van Bergschenhoek. Het is een interessant gebied voor actieve sportbeoefenaars. Je kunt er rolskiën, moutainbiken, klimmen, kanoën, skaten, golfen en nog veel meer. Vogels zoals fazanten, torenvalken en buizerds kun je hier spotten.  Volg via twitter @BoswachterDick over de Rottemeren.

Wil je het gebied van grote hoogte ervaren ga dan naar de uitkijktoren aan de noordzijde. Een wandel of fiets rondje kunst behoort ook tot de mogelijkheden. De Wiebertjes, wat ooit een kunstwerk was, is nu een fraai natuur- en broedgebied.

Het gevarieeerde landschap van hoog en laag en open en meer begroeide delen is een lust voor het oog.  
De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval. Op één van de heuvels is een kunstskibaan.

Routes
Het Hoge Bergse Bos heeft een single track MTB parcours Bergschenhoek van 7 km. Verschillende wandel-, fiets- en kanoroutes in de Rottemeren vind je in routes. Bekijk onder “Rotterdam en omgeving” de folders met tips en themaroutes. 

Bereikbaarheid - OV
Ruimschoots parkeergelegenheid aanwezig. Plan je actuele route op www.9292.nl.

Toegang met hond
Honden mogen los lopen in de natuurterreinen, tenzij anders is aangegeven. Bij de Wiebertjes zijn honden niet toegestaan.

Links
www.zwemwater.nl
www.sportvisserijnederland.nl
www.varendoejesamen.nl

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers