Heerlijk Buiten

Goudse Hout

Genieten van oorspronkelijk veenweidelandschap

Aan de oostkant van Gouda ligt het Goudse Hout. Het gebied is zeer gevarieerd door de afwisseling van bospercelen, graslanden en poelen.

De prachtige wandel- en fietspaden brengen je langs weidegebieden met schapen, koeien en groepen ganzen. Skeelerfans kunnen terecht op de wielerbaan als er geen wedstrijd wordt gereden.

Wil je een indruk van het oorspronkeijke veenweidelandschap? Bezoek dan de heemtuin met zijn karakteristieke landschapselementen zoals de knotwilg in het griend en het stinzenbos. In de tuin is een wandelpad uitgezet. De Heemtuin Goudse Hout is dagelijks gratis toegankelijk en er zijn verschillende activiteiten.

Routes
Fietsroutes en verschillende korte en lange wandelroutes in de omgeving vind je op routes. Bekijk de folders met leuke routes en tips onder de rubriek Het Groene Hart.  

Toegankelijkheid
Honden aan de lijn, tenzij de bebording anders aangeeft. Parkeergelegenheid aanwezig. Vanaf station Gouda Goverwelle loop je in 5 minuten naar het Goudse Hout. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Links
Alles over vissen Sportvisserij Nederland
Vogelkijkhutten in Nederland

Meer informatie over musea, uitstapjes en dergelijke vind je op www.groenehart.nl

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers