Heerlijk Buiten

Bleiswijkse Zoom en Bleiswijkse Fles

Ontspanning en activiteit gaan hand in hand

Aan de oostkant van Bleiswijk liggen de Bleiswijkse Zoom en Bleiswijkse Fles. Het langgerekte gebied grenst aan de Rottemeren.

Langs de westelijke oever van de Rottemeren is een variatie aan activiteiten voor dagrecreanten. Er zijn wandel- en fietspaden, je kunt er heerlijk aan het strand liggen of spelevaren. Vissen, dagkamperen, ezeltje rijden bij de kinderboerderij, conditietrainen op de cooperbaan of een terrasje pakken kan ook. 

Wie meer rust zoekt moet naar het zuidelijke deel van de Zoom. Hier liggen de meeste wandel-, fiets- en ruiterpaden met mooie doorkijkjes naar de Rotte. Ook is er een prachtige natuurroute, aangegeven door paaltjes met laarzen erop. Dat verklapt een drassige ondergrond. Een leuke afwisseling tijdens de wandeling is de oversteek met veerpont 't Verlaat naar Zevenhuizen. 

Vlakbij de veerpont ligt het in 2015 gerenoveerde Bleiswijkse Verlaat, een monumentale sluis uit 1774.

In het noorden boven Bleiswijk vormt de Bleiswijkse Fles de ‘groene’ verbinding tussen de Rottemeren en Zoetermeer. In de Fles kun je heerlijk skaten, wandelen en fietsen langs watervogels. De ijsvogel heeft dit gebied ook al ontdekt. Het vlonderpad leidt je over het plasdrasgebied door de rietkragen heen. De visdiefeilandjes zijn speciaal aangelegd voor de visdief die zijn eieren tussen kiezelsteentjes legt, en met succes.  Volg via twitter @BoswachterDick over de Rottemeren.

Routes
De Bleiswijkse Zoom en Bleiswijkse Fles vallen binnen het routegebied “Rotterdam en omgeving”. Kijk voor verschillende type routes in de Rottemeren op routes. Bekijk ook de folders met tips en themaroutes.

Toegankelijk
Parkeergelegenheid aanwezig. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Toegang met hond
Het zwemstrand Bleiswijkse Zoom is verboden voor honden tussen 1 april en 1 november. Het gedeelte achter saunacomplex Het Elysium is het hele jaar door verboden voor honden.

Links
www.zwemwater.nl
www.sportvisserijnederland.nl
www.varendoejesamen.nl

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers