Heerlijk Buiten

Bernisse

Recreëren langs een oude scheepvaartroute

Bernisse is een langgerekt gebied aan de oostkant van Spijkenisse. De rivier Bernisse was vroeger de belangrijkste scheepvaartroute tussen Holland en Vlaanderen.

De acht kilometer lange rivier biedt de waterrecreant veel mogelijkheden om zich te vermaken. Gemotoriseerde vaartuigen zijn niet toegestaan, waardoor roeiers, kanoërs en zwemmers in alle rust hun gang kunnen gaan. Op de oevers bij Abbenbroek en Simonshaven zijn zwemstrandjes.

Schuddebeurs ook wel Spuibos genoemd is een klein wandelgebied.

De oevers van de Bernisse zijn met bruggetjes aan elkaar verbonden. Vlakbij de Stompaardse Plas ligt aan de Stompaardsedijk in Simonshaven een kersverse natuurspeeltuin. Natuurspeeltuin Beverbos is ingericht met natuurlijke materialen, die gebruikt zijn voor de klimattributen, met modderpaden, slingerparcours, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen. De verharde paden zijn rolstoel vriendelijk en het spannende pad over de kruipbuis loopt naar de waterpomp.
Zitjes zijn er voor de ouders met uitzicht op de wiebelbrug.

Routes
Fiets-, kano- en wandelroutes vind je op routes. Of bekijk de folder Fietsen op Voorne-Putten-Rozenburg.  

Toegankelijkheid
Honden zijn aangelijnd toegestaan. In sommige delen van het gebied mogen honden los of zijn ze niet toegestaan. Meer informatie met plattegrondjes zie huisregels. Parkeergelegenheid is aanwezig. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Links
Officieel zwemwater o.a. locaties, zwemwaterkwaliteit tijdens het badseizoen en meldpunt.
Alles over vissen Sportvisserij Nederland
Vogelkijkhutten in Nederland
Veilig op het water varendoejesamen

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers