Heerlijk Buiten

foto

Wie bedenkt een sprookjesfiguur voor het Loetbos?

In december krijgt het Loetbos een nieuwe bewoner. Het is een sprookjesfiguur van hout, maar Staatsbosbeheer weet nog niet hoe die eruit moet komen te zien. Een tovenaar, trol of misschien wel een kikker? Heb jij een goed idee? Geef dit dan door aan de boswachter via kwaliteitsimpulsgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl en misschien wordt jouw sprookjesfiguur dan wel uit hout gesneden. Uiteraard word je ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke onthulling van het sprookjesfiguur.

Vanaf medio november wordt in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland in het Loetbos gewerkt aan nieuwe wandelroutes, speelplekken, zitelementen en een duidelijk herkenbare entree. Ook wordt er een grote mol geplaatst die fungeert als landart. Het recreatiegebied wordt zo aangepast aan de wensen van de huidige bezoekers. Vooral voor gezinnen met kinderen is er straks veel meer te beleven, doen en zien.

Onderdeel van de plannen is een levensgroot sprookjesfiguur uit hout. Alle kinderen van de lagere scholen uit de Krimpenerwaard en omgeving worden uitgenodigd om hiervoor suggesties in te sturen. Het liefst ontvangt boswachter Kees Kool een duidelijke omschrijving of tekening van het gewenste sprookjesfiguur en misschien wel een passende naam? Uit alle inzendingen kiest de boswachter een figuur die het beste past bij het Loetbos. Ideeën voor het sprookjesfiguur kunnen worden ingestuurd tot 1 december.

Op de foto staat boswachter Kees Kool op de plek waar straks het sprookjesfiguur in het Loetbos komt te staan.

Informatie over de plannen in het Loetbos.

#Groenalliantie

GA locatie loetbos sprookjesfiguur

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 13 november 2018