Heerlijk Buiten

foto

Tip voor voorjaarsvakantie: winterspelen aan de Rotte

In de voorjaarsvakantie is er een bruisend nieuwe natuurfestival voor kinderen en hun ouders in het Bergse Bos net buiten de stad Rotterdam. Op woensdag 1 maart 2017 beleef je avontuur en buitenpret in de wintertuinen van het Oude Noorden en op zondag 5 maart 2017 een ruige outdoorexperience rondom de Speelpolder.

Winterspelen

Wist je dat er nergens zoveel kinderen wonen als in Rotterdam? En dat ze in de winter zowat allemaal binnen zitten? Daar gaat Winterspelen aan de Rotte wat aan doen. Dus: alle kids naar buiten en de natuur in!

Je eigen pijl&boog maken, maïs poffen en dwalen in het strolabyrint. Of mee op een mosexcursie over het oudste deel van de begraafplaats.  Of laat je mee trekken door een pijlsnelle huskykar. Misschien vriest het wel, dan is er een glijbaan bij de koek&zopie.

Er is lokaal lekkers te koop: kaasfondue, popcorn en stevige soep. Chocolademelk maken en popcorn poffen doen de kinderen met de strippenkaart. Er is geen pinautomaat. Sommige activiteiten zijn binnen, maar de meeste zijn in de open lucht,  kleed je dus lekker warm aan.

Programma en locatie

Avontuur in de stadsnatuur: woensdag 1 maart 2017,  12.00-17.00 uur
Locatie: rondom het Wilgenplantsoen in het Oude Noorden, Meidoornstraat 47, 3036WC Rotterdam, Bereikbaar met tram 8.

Avontuur in het Bergse Bos op zondag 5 maart 2017, 12.00-17.00 uur
Locatie: rondom de Speelpolder in het Bergse Bos, Rottebandreef 50, 2661GR Bergschenhoek, Bereikbaar met bootjes vanaf het Noordplein, huifkar vanaf de Molenlaan, tramlijn 4 , - of met de fiets/auto. Voor de boottocht moet vooraf worden ingeschreven.

Kosten

Om mee te doen aan de activiteiten is een strippenkaart nodig. De kosten:
- € 7,50 Per kind (4-12 jaar), kleintjes en ouders gratis 
- € 3,75 Rotterdampaskorting
Aanmelden en betalen kan via de website destaduit.nl

Wat is De Stad Uit?

De Stad Uit werkt er sinds 2015 aan om kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad te brengen. Sinds 2014 zijn meer dan 9000 kinderen en hun ouders op natuur en plattelandsexcursie gegaan.  De Stad Uit wordt georganiseerd door Stichting Lekker Groen.

De Winterspelen aan de Rotte zijn  mogelijk gemaakt door: Van Leeuwen Van Lignac Stichting,  Recreatieschap Rottemeren, Gemeente Rotterdam - programma Rivieroevers en -gebied Noord, Provincie Zuid-Holland en  IVN Zuid-Holland.

Winterspelen aan de Rotte

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 14 februari 2017