Heerlijk Buiten

foto

Skatetocht rond Rottemeren vrijdag 25 augustus - avond -

Op vrijdag 25 augustus organiseert het recreatieschap Rottemeren  een avondskatetocht. De aftrap van de skatetocht is bij familierestaurant De Bergsche Plas in Bergschenhoek. Tussen 18:00 en 19:30 uur kun je starten. Er zijn in de Rottemeren twee skatetochten uitgezet van 10 en 19 kilometer.

10 of 19 km
Deelname is gratis en je opgeven is niet nodig. Je kunt kiezen uit een parcours van 10 of 19  kilometer lang. Met deze skatetocht wil het Recreatieschap Rottemeren graag de omwonenden en Rotterdammers trakteren op een vrolijk, klein rollend feestje in de mooie groene omgeving die de Rottemeren is. Iedereen is welkom.

Praktische info op een rij
25 augustus
18:00-19:30 uur inloop/ inrol
Startpunt: familierestaurant ‘De Bergsche Plas’
Rottebandreef 50, 2661 GR Bergschenhoek
Skateverhuur aanwezig

Rottemeren toffe beleving voor skaters
De skatetocht maakt deel uit van het feestprogramma voor het 50 jarige bestaan van het recreatieschap  Rottemeren. De skatetocht is een mooie en sportieve  manier om de Rottemeren  te beleven, te ontdekken en te verkennen. Sport, leisure, natuur en gezondheid, alles komt bij elkaar in deze skate-activiteit. De skatetocht is bedoeld  voor iedereen,  jong en oud, beginners en gevorderden.  Ook niet onbelangrijk: de Rottemeren is een skatewalhalla. Menig inwoner van Lansingerland, Zuidplas en Rotterdam heeft op de paden in de Rottemeren leren skaten.

Recreatieschap Rottemeren 50 jaar
De recreatiegebieden langs de Rotte zijn al 50 jaar een populaire bestemming om de vrije tijd door te brengen in het groen. Wat ooit begon als puinstort van puin uit Rotterdamse oude wijken is nu een intensief gebruikt recreatiegebied waar kinderen leren fietsen, mensen ontspannen, sporters aan hun conditie werken en bootjesmensen heerlijk varen op de rivier de Rotte. Het idee bij de oprichting van het recreatieschap over recreatiebeleving dichtbij de stad voor de stedelijke bevolking, is nog steeds actueel. Misschien zelfs actueler dan ooit. De Rottemeren is hier uitstekend voor geschikt.

RM logo skatetocht Rottemeren 25082017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 7 augustus 2017