Heerlijk Buiten

foto

Opening Vaarnetwerk de Rotte op 1 juli met gratis vaarclinics

Altijd al eens willen sloeproeien, aan stand up paddling willen doen of je evenwicht willen testen in een roeiboot? Kom dan op 1 juli tussen 12 en 17 uur naar het Waterfestival aan de Rotte bij de Crooswijksebocht en doe mee met gratis vaarclinics. Het Recreatieschap Rottemeren en de Stichting Plezierrivier de Rotte organiseren het Waterfestival ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Vaarnetwerk de Rotte.

Gratis clinics
Op 1 juli is de Crooswijksebocht the place to be voor wie van watersporten houdt. Sloeproeiteam ‘Roeiers op de Rotte geeft een clinic in hun thuishaven de Rotte. Gezelligheid staat voorop. De jonge watersport Stand up Paddling is de ideale manier om de Rotte te ontdekken. Tijdens een clinic leert SUP’s up de deelnemers de kneepjes van het suppen. Wie kent ze niet: de Holland Acht of het gouden roeiduo Maaike Head en Ilse Paulis? Voor wie de magie van het roeien wil ervaren en wil genieten van de vrijheid op het water, organiseert Roeivereniging Rijnmond roeiclinics. Meer info of opgeven voor de gratis clinics? Kijk op www.rotterdamwaterweekend.nl/waterfestival.

Nog meer plezier op het water
Tijdens het Waterfestival liggen er aan de Crooswijksebocht ook kano’s en kajaks in de Rotte. Daarmee kunnen bezoekers gratis een stukje richting de bron of juist de dam varen. Beginners krijgen begeleiding van de ervaren kanoërs van kanovereniging Never Dry. Varen in een drakenboot kan ook, de Dutch Dragons hebben twee drakenboten klaar liggen. Of stap op de schapsboot en maak gratis een rondvaart.  

Varen van knooppunt naar knooppunt
Met het nieuwe Vaarnetwerk de Rotte kunnen watersporters varen van knooppunt naar knooppunt met kajuitboot, sloep of kano. De aannemer is bezig met de aanleg van de knooppuntbordjes, informatiepanelen en een tiental nieuwe steigers. Bestuurslid van het Recreatieschap Rottemeren Rik van Woudenberg en de kinderburgemeester van de Rotte openen om 12.00 uur het nieuwe vaarnetwerk tijdens het Waterfestival. Voor bezoekers ligt de gratis vaarfolder met de kaart van het Vaarnetwerk de Rotte klaar.

Rotterdam Water Weekend
Het Waterfestival aan de Rotte is een van de evenementen van Rotterdam Water Weekend, een gloednieuw festival vol waterpret, dat tussen 30 juni en 2 juli de Rotterdamse binnenwateren op de kaart zet. Stap op een Picnic Island, moedig de zwemmers van 010 City Swim aan en bezoek zondag het Rotterdam Water Weekend in de Wijn- en Leuvehaven in het Maritiem District met als slotstuk het Sinfonia Maritiem Concert.

Meer informatie?
Kijk op www.rotterdamwaterweekend.nl.

RM standuppaddling opening Vaarnetwerk de Rotte 01072017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 22 juni 2017