Heerlijk Buiten

foto

Open dagen Maasoeverspoorweg 6 en 7 mei

De Maasoeverspoorweg heeft op 6 en 7 mei 2017 de jaarlijkse open dagen. Dat betekent weeer treinplezier voor jong en oud. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op die dagen met het bontgekleurde treintje een ritje maken.

Oude Maas
Van 1 april tot en met 31 oktober rijdt de recreatietrein weer bij het Ziedewijdse Land en Spuiveld, pal onder Barendrecht. Het spoortje gaat langs de oever van de Oude Maas en door de bossen van het Ziedewijdse Land.

Nieuw spoor
Dit jaar ligt de Maasoeverspoorbaan er extra mooi bij, want er is een nieuw spoor aangelegd en het stationnetje en de omgeving zijn opgeknapt. Reden voor een feest en een openingshandeling op 6 mei om 12:00 uur door de burgemeester van Barendrecht, de heer van Velzen. 

Jubileum
De modelbouwvereniging Hoekse Waard bestaat dit jaar 35 jaar. Tien jaar later werd de Maasoeverspoorweg Barendrecht gerealiseerd. De Maasoeverspoorweg viert dit jaar dus zijn 25-jarig jubileum. 

Klimmen, klauteren en spartelen
Het station ligt vlakbij Pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk in Barendrecht. In de speeltuin tegenover het treinstation kunnen kinderen lekker klimmen en klauteren. Op het Spuiveld achter het pannenkoekenhuis ligt een speel- en ligweide met een spartelbadje speciaal voor de kleintjes.

Meer informatie
Kijk voor rijdagen en andere informatie op de website Maasoeverspoorweg.nl

Oude Maas speeltuin

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 14 april 2017