Heerlijk Buiten

foto

Leerlingen ontwerpen speel- en beweegpolder voor Hennipgaarde in Zevenhuizen

Leerlingen van basisscholen de Eendragt en ’t Reigerbos hebben afgelopen week gewerkt aan het ontwerp van de speel- en beweegpolder in de Hennipgaarde in Zevenhuizen. Enthousiast gingen ze aan de slag met de ontwerpers Niels en Monique die er namens het Recreatieschap Rottemeren waren. De ontwerpsessie was georganiseerd door bewoners uit het dorp die betrokken zijn bij de plannen voor de Hennipgaarde, een gebied van 9 hectare in de Eendragtspolder.

De leerlingen lieten hun creativiteit de vrije loop. Een tipitent, een doolhof, een boomhut, een trekvlot, stapstenen; van alles werd er gekleid. Ook dachten ze na over een blote voeten pad, waar je kiezels, modder en andere natuurlijke materialen aan je blote voeten kunt voelen. De ontwerpers gebruiken de ideeën van de leerlingen voor het definitieve ontwerp van de speelpolder. De natuurspeelplek wordt gecombineerd met een beweegpolder, waarin rekstokken, balken van verschillende hoogte en dergelijke komen te staan.

De werkgroep speel- en beweegpolder was erg trots op het resultaat van de ontwerpmiddag. Het is een mooie stap op weg naar de realisatie van een speel- en beweegpolder in 2017.

Speelpolders.nl
Meer weten over speelpolders? Neem een kijkje bij de nieuwe speelpolder De Bergse Vallei in het Lage Bergse Bos, ga naar speelpolders.nl of facebook.com/speelpolders. Meer informatie over de Hennipgaarde is te vinden op heerlijkbuiten.nl/hennipgaarde.

De Rotte verdient het
De ontwikkeling van de Hennipgaarde past in de visie en plannen voor het recreatiegebied Rottemeren met als motto ‘De Rotte verdient het.’

9 ha leerlingen ontwerpen speel- en beweegpolder

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 3 oktober 2016