Heerlijk Buiten

foto

Leerlingen Melanchton planten 4000 stinzenbollen in de Rottemeren

Actie uit project Biodiversiteit Rottemeren

Leerlingen van de Melanchton Business School hebben vrijdag 23 november vierduizend bollen van stinzenplanten gepoot in de Bleiswijkse Zoom om de natuur te verrijken. Dit gebeurde vanuit het project biodiversiteit van Recreatieschap Rottemeren en Natuur- en Vogelwacht Rotta.

Stinzenplanten zijn vroeg bloeiende bolgewassen, zoals sneeuwklokjes en krokussen. Ze zijn lang geleden vanuit zuidelijker landen in landgoederen en buitenplaatsen ingevoerd. Inmiddels zijn de stinzenplanten ingeburgerd en horen ze tot ons cultuurhistorisch erfgoed.

Aanpoten

Na een inleiding op school over de natuur in recreatiegebied Rottemeren gingen 26 leerlingen van de Melanchton Business School aan de slag. Zij hebben bollen geplant in het bos achter restaurant Meerenbos en in het grasveld bij de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Kooilaan in Bleiswijk. Het was even aanpoten, maar uiteindelijk zijn 4.000 bolletjes de grond in gegaan. Bij verwildering en vermeerdering van de aanplant wordt een bezoek aan deze terreinen een waar lentefeest.

Foto: daslook

rm melachton plant stinzenbollen bleiswz biodiversitet

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 27 november 2018