Heerlijk Buiten

foto

Doe mee aan de Midwinterwandeling Reeuwijkse Plassen op 10 december

Kleed je zondag 10 december warm aan en doe mee aan de midwinterwandeling bij de Reeuwijkse Plassen. De wandeling loopt langs de plassen waar 's winters enorme aantallen vogels overwinteren, zoals de duizenden smienten. Ook de ijsvogel is aanwezig: wie weet zie je dit schuwe kleurrijke vogeltje als een blauwe gloed over het water scheren. Onderweg brandt een vuurtje om je te warmen en staat een kop erwtensoep klaar. Dus muts op, sjaal om en lekker naar buiten!

De wandeling duurt ongeveer 3 uur en gaat rondom de plassen Broekvelden en Vettenbroek. De route is ongeveer 7 kilometer lang en is geschikt voor minder-validen en kinderen vanaf 7 jaar. Bij terugkomst is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor volwassenen glühwein.

Kerstpakketten
Deze wandeling is in samenwerking met de Lionsclub Gouda-Reeuwijk. De opbrengst gaat naar een goed doel: 250 minderbedeelde gezinnen in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk ontvangen dit jaar een kerstpakket.

Startpunt, kosten en aanmelden
Zondag 10 december
Tijdstip van aanmelden is tussen 12:30 en 14:00 uur bij de kantine van de Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven, Reeuwijksehoutwal 1, 2811 NW Reeuwijk.
Parkeren: op de parkeerplaats van het Reeuwijkse Hout.
Kosten: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. Deelnemers graag contant en gepast betalen bij aanvang van de wandeling.

Wandelaars dienen zich van tevoren aanmelden via groenehartexcursies@staatsbosbeheer.nl en kijk hier voor een plattegrond van de locatie.


Staatsbosbeheer verzorgt het beheer van het Reeuwijkse Hout in opdracht van Groenalliantie Midden- Holland.

GA Trekkende ganzen Reeuwijkse Plassen beeldbanknr 10453

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 28 november 2017