Heerlijk Buiten

Oude Maas West

Wilgenhout voor oeververdediging

Tussen Poortugaal en Barendrecht ligt het Oude Maas West gebied. Een lang gestrekt gebied langs het water bestaande uit verschillende grienden en polders.

Grienden zijn met knotwilgen begroeide stroken langs een rivier die onder invloed staan van eb en vloed. Een derde van de wilgen uit dit gebied wordt jaarlijks geknot en onder andere gebruikt voor het maken van zinkstukken voor oeververdediging.

In de Rhoonse en Carnisse grienden kun je heerlijk wandelen. Voor de fervente wandelaar is er een 14 km lange onbewegwijzerde wandelroute dwars door de grienden en polders. Een bijzonder tafereel doet zich voor als de knotwilgen bij vloed bijna helemaal onder water staan. Alleen een smal wandelpad is dan nog droog.

Tussen de grienden liggen Nieuwe Polder en Hoge Veld. De Nieuwe Polder bestaat voor het grootste deel uit de 18-holes golfbaan ‘Oude Maas’. Tussen de golfbaan en de driving-range loopt de historische Veerweg (een oude Napoleonroute) die eindigt bij de oever van de Oude Maas. Ten oosten van de golfbaan ligt Hoge Veld. Dit gebied is deels dichtbegroeid en bosachtig met naar het oosten meer open terrein.

In de Johannapolder is veel te beleven. Met een pitch & putbaan, een klimbos en een avonturenpark ben je verzekerd van actie en gezelligheid. Er is genoeg horeca om een welverdiende pauze in te lassen. Achter jachthaven Rhoon vertrekt het Rhoonse veer over de Oude Maas voor fietsers en wandelaars naar de Hoekse Waard en Voorne-Putten.

Routes
Fiets-, kano- en wandelroutes vind je op routes. Bekijk de folders met leuke routes en tips over IJsselmonde onder de rubriek Rotterdam en omgeving.

Toegankelijkheid
Honden aan de lijn. Tenzij, borden op locatie anders aangeven. Zie voor de (on)mogelijkheden met honden de plattegronden in huisregels. In de Rhoonse Grienden is een rolstoelvriendelijk pad. Parkeergelegenheid in alle drie de gebieden. Plan je actuele OV reis op www.9292.nl.

Links
Officieel zwemwater o.a. locaties, zwemwaterkwaliteit tijdens het badseizoen en meldpunt.
Alles over vissen Sportvisserij Nederland
Vogelkijkhutten in Nederland
Veilig op het water varendoejesamen

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers